2019. Pünkösd – Diósdi Harangszó

Pünkösd

Az Egyházhoz tartozom – Pünkösdkor az Egyház a Szentlélek eljövetelét és az Egyház születését ünnepeljük.

Mi is az Egyház?

Bangha Béla SJ (részlet) – Voltaképpen fájdalmas dolog, hogy a legtöbb ember nem tudja többé, hogy mi a pünkösd. Ennek az ünnepnek a lelke teljesen idegen lett számára. Még katolikusok közt is akad, aki a karácsonyt valahogy csak érti, a húsvétot is, de a pünkösd tartalma hétpecsétes könyv neki. Az Egyház születésnapja. De mi is az Egyház?

Egyházközségünkben történt

  • Családok keresztútja – 2019.04.14-én virágvasárnap a szokásos időpontban immáron hagyományosan módon került megrendezésre ebben az évben a családok keresztútja.
  • Bibliaórák – Minden hónap első és harmadik péntekén az esti 7 órai szentmisét követően ½ 8-kor István atya bibliaórát tart a diósdi hívek részére a diósdi plébánia épületében.
  • Elsőáldozás – Május 19-én 10 hittanos járult először szentáldozáshoz. Köszönjük Márti néninek a gyerekek lelkiismeretes felkészítését és István atyának a Szentség kiszolgáltatását és a buzdító szavakat.
  • Házaspároknak szóló előadássorozat – Fejleszt vagy rombol? Május 4-én a plébánián érdekes előadást hallgathattunk meg arról, hogy milyen hatással van az internet és az okoseszközök használata a gyermekek fejlődésére.
Hittanversenyről részletesen


Könyvajánló

Mezei Zsolt: Katolikus „minimum” : amit minden hívőnek tudnia illik

Vers Mindenkinek

Balázsi István: TEKINTS RÁM

Gyerekoldal

BővebbenDiósdi Harangszó 2019 Pünkösd