2021. Húsvét – Diósdi Harangszó

Húsvéti útravaló

Ezért kedveseim, kerüljétek a bálványimádást!” (1Kor 10,14)

Az Ószövetség olvasásakor sorozatosan azzal találkozunk, hogy a zsidó nép küzd az őket körülvevő népek bálványaival: aranyborjú, Baál, aranyszobor stb. Hol sikeresen ellenáll, hol elbukik, és akkor Isten figyelmezteti prófétája által. Nem véletlen, hogy az első parancs:
Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. Senki mást ne tekints Istennek, csak engem. Ne csinálj magadnak faragott képet vagy hasonmást arról, ami fent van az égben, vagy lenn a földön, vagy a vizekben, a föld alatt.

Erdő Péter bíboros imája járvány idején

Hálát adunk neked a világért, amelyben lehetővé tetted az emberiség életét. Hálát adunk a teremtés egész gazdagságáért és csodálatos törvényszerűségeiért. Hálát adunk azért, hogy minden pusztító erő ellenére megmaradtunk, és képesek vagyunk arra, hogy világunkról és önmagunkról új és új felismerésekre jussunk.

Egyházközségünkben történt

Március 21-én a vasárnapi szentmise keretében születésnapja alkalmából köszöntöttük egyházközségünk világi elnökét, Sady Sárát.

Nagyböjti kihívások

Családok keresztútja

A nagyapám

A koronavírus járvány harmadik hullámának közepén fontos, hogy a nehéz helyzetekben megélt szilárd hiten alapuló példákból merítsünk erőt a ránk nehezedő problémák megoldásához.

Könyvajánló

Megjelent P. Madassery Benvin Sebastian SVD atya Ő az című legújabb könyve.

Gyermekoldal

Bővebben: Diósdi Harangszó 2021 Húsvét