2022. Húsvét – Diósdi Harangszó

Csak a feltámadt Krisztusra szegezett tekintettel tudunk megfelelni az apostol felhívásának: ”Ne fáradjunk bele tenni a jót…”(Gal 6,9).””

( Ferenc pápa)

Húsvét kegyelme

Tavasszal minden előbújik. A virágok szétfeszítik a bimbókat, és szélesre tárják szirmaikat. A rügyek kipattannak, hogy az új hajtások, levelet utat találjanak maguknak. A tojáshéj szétreped, és kíváncsi fejek bukkannak fel a nyílásban… és még folytathatnánk.

Képviselőtestület az elmúlt 12 évben

A magyar Katolikus Egyház egységes szabályok szerint működő egyházközségekkel szeretné a keresztény megújulást irányítani. Kívánatos, hogy a papság és a világi hívek egymásért és a jövőért érzett felelőssége érvényesüljön egyházunk életében. Ennek biztosítására választják az egyházközségi képviselőtestületeket. Az egyházközségek, a plébániák működését segítő képviselőtestületek öt évre szóló megbízással rendelkeznek, melyet most a Covid időszak további két évvel megnövelt.

Diósdi Harangszó – története

Még Filó Kristóf plébános idejében, több mint 20 évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy Egyházközségünkben hozzunk létre egy olyan információs fórumot, melyben az Egyházközségünkben történtekről tájékoztathatjuk közösségünket.

Egyházközségi pénzadomány gyűjtés

Az ukrajnai háború áldozatainak, a Kárpátaljai szenvedők támogatása érdekében gyűjtést tartottunk, melynek során Egyházközségünkben 500.000 Ft adomány gyűlt össze. … Minden testvérünknek nagyon köszönjük

Csodálatos összefogás a menekültekért

Könyvajánló

Filmajánló

Bővebben:

Diosdi-Harangszo-2022-husvet_vegleges