Galéria

Zarándoklat Makkosmáriára, 2023.9.30.

A Diósdi Római Katolikus Plébánia gyalogos zarándoklatot szervezett a Budakeszi-Makkosmária búcsújáró kegyhelyre.

Részletesebben lásd beszámoló a zarándoklatról.

Elsőáldozás 2022. Idén május 29-én ünnepeltük plébániánkon az elsőáldozóinkat. A mai modern világunkban a nap nagy részében a gyermekek olyan közösségben vannak, akiknek nem fontos a hit megélése. Imádkozzunk, hogy az idei elsőáldozóink maradjanak meg hitben! Reméljük, gyakran fogunk velük találkozni templomunkban!

Adománygyűjtés menekülteknek. A március 13-i szentmisén másnap délelőttre meghirdetett gyűjtésre várakozáson felüli mennyiségű adomány érkezett, mellyel sikerült örömet szerezni a helyben lévő rászoruló családoknak: négy telepakolt autónyi csomagot vehettek át. Tovább három autónyi adomány a határon lévő menekültekhez került.

2022. január 9-én a szentmisét követően koszorúzással, gyertyagyújtással emlékeztünk a diósdi II. világháborús emlékműnél az 1945-ben elhurcoltakról és áldozatokról. 

Bővebben …

(galéria a képre kattintva, fotók: Király Ferenc)

2021 október 13-án került sor Egyházközségünk és a Német nemzetiségi Önkormányzat által a Tó és Berzsenyi utca sarkán állított Útmenti kereszt megáldására. Bővebben … (galéria a képre kattintva)

Szent Gellért templom – 2021 tavasz

Úrnapi körmenet – 2018

Diósdi kőkeresztek – 2016

Szent Gellért kápolna és templom – 2011

Szent Gellért templombelső – 2011

A templom és plébánia egykor