Zarándoklat – Budakeszi-Makkosmária búcsújáró kegyhelyre

A Diósdi Római Katolikus Plébánia gyalogos zarándoklatot indít Budakeszi-Makkosmária búcsújáró kegyhelyre (https://www.bucsujaras.hu/makkosmaria/index.html).


Időpont: 2023. szeptember 30. szombat
09:00-09:30 Gyülekező és indulás a diósdi Szent Gellért-templomtól – Diósd plébánosa, Papp László atya útindító áldásával. A kezdő imát és áldást követően az alábbi útvonalon haladunk:


Diósd Ófalu – Naphegy – Tétényi-fennsík (Lőtér) – Törökbálint – Budaörs. Vegyesen autó- és föld utakon, viszonylag sík terepen vezet az út a Kálvária kápolnához vezető emelkedőig.


12:00-12:30 Megálló a budaörsi Kálvária-kápolnánál (Imádság és pihenő, fél táv csatlakozási pont. https://goo.gl/maps/S2Jun1zvbabqEo4M8, https://budaorsinaplo.hu/budaorsi-kapolnak-a-kalvaria…/). Parkolás lehetőség, és ivóvíz vételezési pont van a közelben. Az út Makkosmáriára innen 7 Km, 400m szint emelkedővel, közepesen nehéz, köves turista úton (piros jelzésű turista út).

15:00 Gyülekező a Makkosi-réten, az Angyalok királynéja-kegytemplomnál (cim: Budakeszi, Makkosi út 163. https://goo.gl/maps/6FYZyq8cUS5xD5pR7)

16:00 A zarándokokat fogadja és szentmisét mond Filó Kristóf atya, Diósd egykori plébánosa.

Táv: 15 km (fél táv, Budaörsi Kálvária-kápolnától: 7 km)
Lehetőség van a kegyhely körül is becsatlakozni a zarándoklathoz: 13:00-13:30 Csoportos gyülekező a Makkosi-réten, az Angyalok királynéja-kegytemplom előtt (táv: 4 km).

A visszaút egyénileg, illetve az autóval érkezőkkel egyeztetve oldható meg. A jelentkezők számától függően autóbusz bérlést szervezünk, így kérjük időben (szeptember 18-ig) jelezzék a részvételi szándékot az alábbi jelentkezési lapon: https://forms.gle/Z8MybtXjVo83C1MS8, valamint a Facebook eseményben az „Ott leszek” visszajelzés kiválasztásával: https://fb.me/e/3OIk1Gpar, illetve a szervezőknél, Potys Róbert e-mail: . Tel: +36 30 649 9711. A jelentkezési lapok a templomban is elérhetőek, melyeket a sekrestyében lehet leadni.

Kérjük a Fogolykiváltó Boldogasszonnyal együtt Istentől a betegek gyógyulását, a rászorulók szabadulását, megtérését és imádkozzunk a káros szenvedélyek rabjaiért. Azokért is, akik szenvednek miattuk és akik felszabadításukért fáradoznak; a fiatalokért, hogy bölcsen, erős akarattal kerüljék a szenvedélyek csapdáit.
Fogolykiváltó Szűzanya – esedezz népünkért!